Ingredience
6 ks kuřecích špalíčků, 6 ks vrchních částí kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 fenykl, 1 zázvor, 1 konzerva krájených loupaných rajčat, 1 celerová nať, 2 stroužky česneku, 1 masox, 1 snítka petržele, 1/2 mrkve, pár hráškových a fazolových lusků, trochu mrazené kukuřice, 2 lžíce polohrubé ( hladké ) mouky, sůl a pepř, trocha másla, olivový olej
Příprava
Všechny kuřecí kousky i s kůží po obou stranách osolíme a opepříme. Na troše olivového oleje po obou stranách osmahneme (cca 5 minut každou stranu). Osmahlé kuřecí kousky vložíme i se vzniklou šťávou do tlakového hrnce. Na olivovém oleji osmahneme a po chvíli podusíme nakrájenou cibuli, fenykl a nastrouhanou půlku mrkve. Po cca 7 minutách přidáme najemno nastrouhaný zázvor a na jemné plátky nakrájený česnek. Chvíli mícháme a přidáme obsah krájených rajčat z konzervy. Tuto směs lehce provaříme a vsypeme do tlakového hrnce na kuřecí kousky. Přidáme sklenici a půl vody, masox a vaříme asi 25 minut. Maso vyjmeme z tlakového hrnce a dáme jej grilovat na 15 minut do trouby, v polovině kuře obrátíme. Mezitím zahustíme šťávu z hrnce dvěma lžícemi polohrubé ( hladké ) mouky. Těsně před dogrilováním polejeme kuře trochou másla aby nám udělalo zlatavou kůrčičku.
Přílohy
Mě se nejlépe osvědčily těstoviny-kolínk